IN 
9 STAPPEN
NAAR UW 
CONGRES

ANALYSE

01.

WAT WIL IK BEREIKEN

In deze eerste belangrijke fase bepalen we samen met u als klant de uitgangspunten. Wat is de huidige situatie en wat wil ik met het congres of andersoortige bijeenkomst bereiken? We bepalen samen wat de kernpunten zijn van de relatie met uw klanten prospects en eventuele andere stakeholders en hoe de bijeenkomst of reeks van bijeenkomsten hier een substantiele bijdrage aan kan leveren. De doelen kunnen hierbij uiteenlopend zijn, van uitbouw klantenportfolio, versterken thought leader- ship tot inspireren en informeren van je stakeholders. 

INHOUDELIJK CONCEPT

02.

HOE KOMEN WE TOT EEN SUCCESVOL CONGRES GEZIEN DE DOELSTELLING, DOELGROEP EN KWALITEITSEISEN?

In deze eerste belangrijke fase bepalen we samen met u als klant de uitgangspunten. Wat is de huidige situatie en wat wil ik met het congres of andersoortige bijeenkomst bereiken? We bepalen samen wat de kernpunten zijn van de relatie met uw klanten prospects en eventuele andere stakeholders en hoe de bijeenkomst of reeks van bijeenkomsten hier een substantiele bijdrage aan kan leveren. De doelen kunnen hierbij uiteenlopend zijn, van uitbouw klantenportfolio, versterken thought leadership tot inspireren en informeren van je stakeholders. 

PROGRAMMA

03.

Het programma wordt opgesteld en afgestemd met de opdrachtgever. Parallel worden de belangrijkste gesprekspartners aan het programma toegevoegd in rollen van introducties, reflectie en deelnemend aan kleinschalige dialoogformats. Indien concept in termen van thema en gesprekspartners is goedgekeurd kan de werving beginnen. Parallel aan de programma- ontwikkeling wordt de huisstijl van de bijeenkomst ontwikkeld, passend bij de doelstelling en gewenste positionering van de bijeenkomst. Een huisstijl is belangrijk voor de herkenbaarheid van het congres, voorals als het congres voor meerdere jaren wordt ontwikkeld.

COMMUNICATIE-MIX

04.

POSITIONERING CONGRES

In deze eerste belangrijke fase bepalen we samen met u als klant de uitgangspunten. Wat is de huidige situatie en wat wil ik met het congres of andersoortige bijeenkomst bereiken? We bepalen samen wat de kernpunten zijn van de relatie met uw klanten prospects en eventuele andere stakeholders en hoe de bijeenkomst of reeks van bijeenkomsten hier een substantiele bijdrage aan kan leveren. De doelen kunnen hierbij uiteenlopend zijn, van uitbouw klantenportfolio, versterken thought leadership tot inspireren en informeren van je stakeholders. 

SPREKERS EN GESPREKSPARTNERS

05.

Met een goedgekeurd programma volgt het uitnodigingstraject. Om te beginnen wordt het totale deelnemersveld onderzocht. Voor alle te nodigen gesprekspartners wordt een persoonlijke uitnodiging geschreven inclusief de reden waarom dit congres voor hem of haar interessant zou kunnen zijn. Dit kan zijn omdat de genodigde zich al eerder over het thema heeft uitgesproken bijvoorbeeld. Als de wishlist van genodigden is geselecteerd worden zij benaderd voor een agendacheck; de datum waarop de meeste genodigden kunnen wordt de definitieve congresdatum.

ORGANISATIE

06.

MET AANDACHT VOOR HET KLEINSTE DETAIL

Met de organisatie bedoelen we de daadwerkelijke uitvoering van het congres. Van alle correspondentie met de deelnemers, de communicatie met de opdrachtgever, de planning van de promotie-items, de communicatie met de locatie. Blommestein Groep verzorgt de thema-research, programma-ontwikkeling, inhoudelijke voorbereiding van alle gesprekspartners en is verantwoordelijk voor alle communicatie, logistiek en organisatie van de bijeenkomst. Ná het congres of studiereis wordt aan nazorg gedaan richting alle relaties; content en bijzonderheden worden verzameld en op gepaste wijze  teruggegeven aan het netwerk. Bijvoorbeeld in de vorm van een digitaal magazine.

DE CONGRESDAG

07.

MET AANDACHT VOOR HET KLEINSTE DETAIL

Blommestein Groep is op de dag zelf voor alle verantwoordelijk zodat jij je helemaal kunt focussen op je relaties. Je mag hierbij denken aan van deelnemersregistratie, uitdelen badges tot testen van techniek (microfoons, projectieschermen, Internetverbinding, licht, geluid). Maar ook zorgen dat voldoende personeel de koffie-uitschenkpunten bemant, controleren dat de toiletten schoon zijn, testen van de opstelling van de zaal (is scherm zichtbaar?), bewegwijzering (zorgen dat mensen de garderobe, toiletten, zalen weten te vinden).                                        

RENDEMENT

08.

TERUGKOPPELING OPBRENGSTEN

Parallel aan de programma-ontwikkeling wordt de huisstijl van de bijeenkomst ontwikkeld, passend bij de doelstelling en gewenste positionering van de bijeenkomst. Een huisstijl is belangrijk voor de herkenbaarheid van het congres, voorals als het congres voor meerdere jaren wordt ontwikkeld.                                

EVALUATIE

09.

Terugblikken en vooruitkijken.

WAAROM BLOMMESTEIN GROEP?
  • Netwerk op C-level
  • Strategische en bestuurlijke thematiek
  • Ruim 20 jaar ervaring in congresontwikkeling
  • Inhouse studio: online en offline marketingkennis
  • Flexibel en gedreven team
WANNEER KUNNEN WE U ONTMOETEN?
29 08
Ingendael Discours 2018

30 mei t/m 1 juni 2018, Huize Bergen en Kasteel Maurick in Vught


28 05
Actualiteitendiners 2018

18 juni, 27 augustus, 20 oktober 2018, Hotel New York, Rotterdam

WAT KUNNEN WE VOOR U BETEKENEN?

  • U wilt uw stakeholders verrassen met een inspirerend congres?
  • Uw organisatie wenst de inhoudelijke dialoog aan te gaan met klanten en prospects?

Stuurt u ons een berichtje via dit formulier en we hebben binnenkort een vrijblijvend gesprek hierover. 

Required
Required

LATEN WE ELKAAR

ONTMOETEN

Eugénie Blommestein

Algemeen Directeur


Ruim 16 jaar ervaring in congressen en de ontwikkeling van nieuwe ontmoetingsconcepten. Kernwoorden: bevlogen, inlevend, creatief en resultaatgericht.

Lijfspreuk: “Elke grote verandering begint met een kleine stap".

Lard Ortjens

Programma Directeur


Ruim 15 jaar (inter)nationale ervaring in programma- en congresmanagement op bestuurlijk niveau binnen de publieke en private sector. Passie voor nieuws, sport, muziek en alles wat daar tussen zit. Altijd op zoek naar bijzondere mensen, verrassende verhalen en nieuwe formats.

Aukje van Lamoen

Project Manager


De spin in het web van elke bijeenkomst: van kleinschalig debat tot grootschalige conferentie. De vraagbaak voor iedere partner en opdrachtgever van Blommestein Groep.

Kernwoorden: duizendpoot, inlevend, anticiperend en organisatorisch sterk.